Πώς να βάψετε τα αυγά σας χωρίς να σπάσουν - Κεντρική Εικόνα

Πώς να βάψετε τα αυγά σας χωρίς να σπάσουν

Τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο ενώ το χρώμα εισχωρεί μέσα από το τσόφλι; Να, μερικά βασικά μυστικά για να βάψουμε τα Πασχαλινά αυγά χωρίς απώλειες! 

Πώς θα βράσουμε τα αυγά του Πάσχα χωρίς να σπάσουν;  

Επιλέξτε μικρά λευκά ή καφέ αυγά, χωρίς στίγματα, τα μικρά αυγά έχουν πιο γερό τσόφλι!

Καθαρίστε με τρεχούμενο νερό τα αυγά από τυχόν ακαθαρσίες και φτερά Αφήστε τα αυγά εκτός ψυγείου για να έχουν θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα 30 λεπτά σε χλιαρό νερό και τρίψτε τα ελαφρά.

Τοποθετήστε τα στο σκεύος που θα τα βράσετε και καλύψτε τα με νερό προσεκτικά.

Βράστε τα αυγά 12-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις βράσετε τα αυγά, βάλτε τα σε κρύο νερό και τρίψτε τα ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη και να βαφτούν ομοιόμορφα και χωρίς να σας ξεφλουδίσουν!

Αφού βάψετε τα αυγά και κρυώσουν, στεγνώστε τα  σε απορροφητικό χαρτί και γυαλίστε τα, με ένα κομμάτι ύφασμα, μακό, που έχουμε βουτήξει σε ελαιόλαδο. 

Extra tips Μην τα στριμώχνετε στην κατσαρόλα!

Ξύδι και αλάτι βοηθούν πολύ! Αν ρίξουμε ξύδι και αλάτι στο νερό, ακόμη κι αν κάποιο αβγό ραγίσει, οι πόροι του τσοφλιού θα έχουν διασταλεί λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας οπότε ασπράδι και κρόκος δε θα χυθούν μέσα στο νερό. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα σε αυτήν.

 

Πηγή: www.imommy.gr