• Μιλφέιγ (mille-feuille) - Images
Χαλβάς με ταχίνιΑτομικά γρήγορα μπανόφι

Υλικά:

1
 
φύλλο σφολιάτας
80
 
γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
150
 
ml κρέμα γάλακτος πλήρης, για το αφράτεμα της κρέμας
 
Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
55 λεπτά

Μιλφέιγ (mille-feuille)

Time estimation : 
55 λεπτά
Portions: 
4 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

1
 
φύλλο σφολιάτας
80
 
γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
150
 
ml κρέμα γάλακτος πλήρης, για το αφράτεμα της κρέμας
 
Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας, με την μεγαλύτερη πλευρά να κοιτά προς το μέρος μας και κόβουμε σε τέσσερα, κάθετα, ίσα κομμάτια.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, απλώνουμε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της κρυσταλλικής ζάχαρης (40 γρ.). Απλώνουμε τα τέσσερα κομμάτια σφολιάτας πάνω από τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (40 γρ.). Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια τους και τα ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.) και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει, παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα, λίγο από το γάλα και ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.

Αφού πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς, μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε εκ νέου και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ.

Έπειτα, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, η οποία εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Αδειάζουμε τη σαντιγί μέσα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να αφρατέψει.

Σύνθεση γλυκού: Βάζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε το ⅓ της κρέμας στην επιφάνεια της, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε το άλλο ⅓ της κρέμας και καλύπτουμε με το 3ο φύλλο σφολιάτας, απλώνοντας στην επιφάνεια της την υπόλοιπη κρέμα.

Σπάμε με τα χέρια μας το 4ο φύλλο σφολιάτας και το πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό μαζί με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: Giorgos Tsoulis