• Κρέμα με τζέλι - Images
CheesecakeΕύκολο παγωτό

Υλικά:

Για τη βάση
100
 
ml γάλα
50
 
ml ούζο
70
 
γρ. φρυγανιές, σίκαλης
Για την κρέμα
½
 
lt γάλα, πλήρες
150
 
γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4
 
κρόκοι από μέτρια αυγά
30
 
γρ. κορν φλάουρ
1
 
κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ κεράσι
1
 
φακελάκι των 100 γρ. ζελέ κεράσι
200
 
ml βραστό νερό
200
 
ml κρύο νερό
60 λεπτά

Κρέμα με τζέλι

Time estimation : 
60 λεπτά
Portions: 
9+ άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

Για τη βάση
100
 
ml γάλα
50
 
ml ούζο
70
 
γρ. φρυγανιές, σίκαλης
Για την κρέμα
½
 
lt γάλα, πλήρες
150
 
γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4
 
κρόκοι από μέτρια αυγά
30
 
γρ. κορν φλάουρ
1
 
κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ κεράσι
1
 
φακελάκι των 100 γρ. ζελέ κεράσι
200
 
ml βραστό νερό
200
 
ml κρύο νερό
Εκτέλεση: 

Για τη βάση: 

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το ούζο και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε μεμβράνη σε ένα πυρίμαχο σκεύος, διαστάσεων 27x20 εκ.

Βουτάμε προσεκτικά μία-μία τις φρυγανιές μέσα στο μείγμα του μπολ, ώστε να μη μουλιάσουν πολύ και διαλυθούν. Τις τοποθετούμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος, μέχρι να καλυφθεί εντελώς ο πάτος και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη κρέμα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, τη μισή ποσότητα ζάχαρης, ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει μια βράση το μείγμα.

Συγχρόνως, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα με το γάλα στο μπολ με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.

Μόλις αναπτύξει θερμοκρασία το μείγμα αυγών, αδειάζουμε όλο το μείγμα του μπολ στη κατσαρόλα. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα για 4-6 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση στο πυρίμαχο σκεύος και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

9Καλύπτουμε με μεμβράνη, προσέχοντας η μεμβράνη να εφάπτεται ακριβώς επάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς. Μπορούμε να το αφήσουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα εκτός ψυγείου ή 10 λεπτά εκτός ψυγείου και 30 λεπτά στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει η κρέμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Σε ένα δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Έπειτα, προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει, για 1 λεπτό.

Χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα, περιχύνουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα στο πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε το γλυκό ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, περνάμε προσεκτικά ένα λεπτό μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα του σκεύους και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: Giorgos Tsoulis