• Τυρόπιτα στριφτή  - Images
Scones γιαουρτιού με Lurpak® Τεμπέλικη τυρόπιτα

Υλικά:

1
 
πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
700
 
γρ. φέτα
3
 
κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1/2
 
φλ γάλα
3
 
αβγά
4
 
κ.σ δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1
 
φλ ελαιόλαδο
 
λίγο σουσάμι
 
πιπέρι
1 ώρα και 20 λεπτά

Τυρόπιτα στριφτή

Time estimation : 
1 ώρα και 20 λεπτά
Portions: 
9+ άτομα
5
Average: 5 (1 vote)

Υλικά:

1
 
πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
700
 
γρ. φέτα
3
 
κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1/2
 
φλ γάλα
3
 
αβγά
4
 
κ.σ δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1
 
φλ ελαιόλαδο
 
λίγο σουσάμι
 
πιπέρι
Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάζουμε με πιρούνι χωρίς να τη λιώσουμε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια της. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο πιπέρι, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε γενναιόδωρα με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 35εκ. Στρώνουμε στον πάγκο το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε κι αυτό με πινέλο. Απλώνουμε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, το στρίβουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ταψί, ακουμπώντας το στα πλαϊνά τοιχώματά του. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με ένα δεύτερο ρολό που τοποθετείτε δίπλα στο πρώτο. Δίπλα σε αυτό βάζουμε το επόμενο, το μεθεπόμενο και πάει λέγοντας, σχηματίζοντας στο τέλος ένα σαλίγκαρο που θα καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.

Περιχύνουμε την πίτα σας με λίγο λάδι ακόμα και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Την ψεκάζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (στην πρώτη σχάρα από κάτω) αρχικά σκεπασμένη με λαδόκολλα για να μην αρπάξει. Μετά από 45 λεπτά την ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα.