Ψάρι … ίσως η δυσκολότερη επιλογή που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας διαιτολόγος όταν πρόκειται να προσθέσει ψάρι στη διατροφή του ασθενή / πελάτη του, μετά από τα όσπρια. Ο ΠΟΥ συστήνει τουλάχιστον 2 μερίδες ψαριών τη βδομάδα εκ των οποίων η μια να λιπαρό ψάρι πχ σολομό, σαρδέλα, ρέγκα, σαρδέλες.

Καταναλώνουμε ψάρι γιατί:

Τα ψάρια αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μία σωστή και υγιεινή διατροφή. Εκτός από το πόσο γευστικά είναι, μας προσφέρουν καλής ποιότητας πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

Ανακαλύψτε τα μυστικά του φρέσκου ψαριού, πως θα το επιλέξετε και μάθετε ποια είναι τα πιο θρεπτικά ψάρια για ένα υγιεινό πιάτο.

Τα top 5 θρεπτικότερα (και νοστιμότερα) ψάρια

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τα υπόλοιπα,  βασιζόμενοι στις έρευνες και τα στοιχεία των ειδικών ξεχωρίσαμε τα εξής:

Πώς καταλαβαίνω ότι το ψάρι είναι ντόπιο; τι συμβαίνει με τα επιβαρημένα με υδράργυρο ψάρια; Αξιόπιστες απαντήσεις για έξυπνους καταναλωτές.

Τα λιπαρά ψάρια πρέπει να αποφεύγονται

Μύθος

Πήγες στις Blue Island, πήρες το υπέροχο ψαράκι σου και σκέφτεσαι: πως θα το ψήσω χωρίς να κολλήσει πάνω στο αλουμινόχαρτο; Εμείς σου έχουμε τη λύση.

Ο ρόλος της μαρινάδας είναι διπλός. Κατ’ αρχάς μαλακώνει τις τροφές, κυρίως το κρέας που το έχει και περισσότερο ανάγκη. Όμως έχει και έναν άλλο ρόλο. Αυτό της γεύσης.

Λατρεύεις το ψάρι αλλά ... όταν το μαγειρεύεις ή όταν το καθαρίζεις μένει μια ... εσάνς στα χέρια. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Ένα φαγητό με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και ξεκινάει με την δημιουργία και χρήση δοχείων που επέτρεπαν στο νερό να διατηρείται ζεστό. Οι σούπες, ένα σχετικά εύκολο και αγαπημένο πιάτο του χειμώνα, έχουν αυτή την εποχή την τιμητική τους.