Το αβοκάντο δεν το αγαπούν όλοι. Όσοι, όμως, το έχουν εντάξει στη διατροφή τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορείς να το φας σχεδόν με τα πάντα και μάλιστα κάθε ώρα της ημέρας.

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητα συστατικά για την υγεία. Αν και οι βιταμίνες από μόνες τους δεν μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά, η επαρκής πρόσληψη τους όμως, βοηθά πάρα πολύ κατά της διάρκεια της δίαιτάς μας.

Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή του κρέατος, η Τσικνοπέμπτη.

Η βιταμίνη C αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα θρεπτικά στοιχεία. Τα οφέλη του ανθρώπινου οργανισμού από την πρόσληψη της βιταμίνης, είναι αμέτρητα. Οι τροφές οι οποίες περιέχουν τη βιταμίνη C είναι πολλές, η καθεμιά σε διαφορετικές ποσότητες.

Ανακαλύψτε τα μυστικά του φρέσκου ψαριού, πως θα το επιλέξετε και μάθετε ποια είναι τα πιο θρεπτικά ψάρια για ένα υγιεινό πιάτο.

Τα top 5 θρεπτικότερα (και νοστιμότερα) ψάρια

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τα υπόλοιπα,  βασιζόμενοι στις έρευνες και τα στοιχεία των ειδικών ξεχωρίσαμε τα εξής:

Πάντα πίναμε την πορτοκαλάδα μας βιαστικά για να «μη χάσει τις βιταμίνες της» και τρώγαμε πορτοκάλια για να μην αρρωσταίνουμε εύκολα. Ποιες άλλες τροφές, όμως, είναι εξίσου ή περισσότερο πλούσιες σε βιταμίνη C από το αγαπημένο μας αυτό φρούτο;

Πράγματι, τα πορτοκάλια έχουν μια αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, με περίπου 83mg βιταμίνης σε ένα φρούτο, αλλά φαίνεται πως η φήμη τους έχει… επισκιάσει κι άλλα φρούτα και λαχανικά με περισσότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από αυτά.

Παπάγια: και εξωτική και βιταμινούχα

Εκμεταλλευθείτε τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία των λαχανικών με το σωστό τρόπο κατανάλωσής τους. Το μαγείρεμα και οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν ή αυξάνουν τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών και γι αυτό το λόγο, κάποια λαχανικά είναι καλό να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό είναι λίγο πολύπλοκο.

Δείτε ποια λαχανικά πρέπει να καταναλώνουμε ωμά:

Κρεμμύδια

Το κρεμμύδι πρέπει να τρώγεται κυρίως ωμό, γιατί με αυτό τον τρόπο

Ένα φαγητό με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και ξεκινάει με την δημιουργία και χρήση δοχείων που επέτρεπαν στο νερό να διατηρείται ζεστό. Οι σούπες, ένα σχετικά εύκολο και αγαπημένο πιάτο του χειμώνα, έχουν αυτή την εποχή την τιμητική τους.  

Κάστανο, το χειμερινό  - Κεντρική Εικόνα

Κάστανο, το χειμερινό

Στις μεγάλες πόλεις του κόσμου θεωρείται το απόλυτο street food, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Για τους τυχερούς που διαθέτουν τζάκι, αποτελεί ένα υγιεινό τσίμπημα που συνοδεύει το κρασάκι τους το βράδυ. Τα κάστανα έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο και δεν μένει παρά να τα… τιμήσουμε. 

Newsfeed