• Λουκουμάδες παραλίας - Images
Απίθανη τάρτα λάιμΜπισκότα brownies

Υλικά:

Για τη ζύμη:
470
 
γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
200
 
ml γάλα, πλήρες
60
 
γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
9
 
γρ. μαγιά, ξερή
5
 
γρ. αλάτι
2
 
αυγά, medium
 
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
400-500
 
γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
30 λεπτά

Λουκουμάδες παραλίας

Time estimation : 
30 λεπτά
Portions: 
6 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

Για τη ζύμη:
470
 
γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
200
 
ml γάλα, πλήρες
60
 
γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
9
 
γρ. μαγιά, ξερή
5
 
γρ. αλάτι
2
 
αυγά, medium
 
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
400-500
 
γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Εισαγωγή: 

Λουκουμάδες παραλίας για τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις!

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

Έπειτα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά, το μείγμα με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο ζυμάρι.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα βουτυρωμένο μπολ, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.

Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο σχήμα πάχους μισού εκατοστού.

Ύστερα, κόβουμε το ζυμάρι σε στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι ή ένα στρογγυλό πιάτο διαμέτρου 14 εκ. κι έπειτα, δημιουργούμε μία τρύπα στη μέση κόβοντας το κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης με ένα τσέρκι ή ένα στρογγυλό πιάτο διαμέτρου 4 εκ.

Όσα στρογγυλά κομμάτια ζύμης, από αυτή που κόψαμε μας περισσέψουν, τα ενώνουμε μεταξύ τους δημιουργώντας νέα ζύμη, την οποία ανοίγουμε εκ νέου στον πάγκο εργασίας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασίας κοπής σε σχήμα λουκουμά.

Μόλις η ζύμη τελειώσει, μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τους καλύπτουμε με βρεγμένη πετσέτα και τους αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.

Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, ενώ σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τη ζάχαρη για το σερβίρισμα.

Τέλος, τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμοι, τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.

Αφού στραγγίξουν, τους βουτάμε στο πιάτο με τη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Tips: 1. Μπορούμε να τους διατηρήσουμε μέχρι και 3 μέρες σκεπασμένους σε σκιερό μέρος. 2. Κατά το στράγγισμα, δεν αφήνουμε τους λουκουμάδες να κρυώσουν, ώστε να κολλήσει η ζάχαρη. 3. Προσέχουμε να μην καίει πολύ το ηλιέλαιο, για να μην καούν οι λουκουμάδες εξωτερικά και μείνουν ωμοί εσωτερικά.

Πηγή: Giorgos Tsoulis