• Λουκουμάδες  - Images
Cinammon Rolls Pão de Queijo (Βραζιλιάνικα ψωμάκια με τυρί)

Υλικά:

Για τους λουκουμάδες
200
 
γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50
 
γρ. κορνφλάουρ
1
 
φακελάκι μαγιά ξερή
1
 
πρέζα αλάτι
1
 
κ.σ. μέλι
280
 
ml νερό χλιαρό
 
λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι και το σερβίρισμα
250
 
ml νερό
200
 
γρ. ζάχαρη
1
 
φέτα λεμόνι
1
 
κ.σ. μέλι
 
μέλι για πασπάλισμα
1 ώρα

Λουκουμάδες

Time estimation : 
1 ώρα
Portions: 
5 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

Για τους λουκουμάδες
200
 
γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50
 
γρ. κορνφλάουρ
1
 
φακελάκι μαγιά ξερή
1
 
πρέζα αλάτι
1
 
κ.σ. μέλι
280
 
ml νερό χλιαρό
 
λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι και το σερβίρισμα
250
 
ml νερό
200
 
γρ. ζάχαρη
1
 
φέτα λεμόνι
1
 
κ.σ. μέλι
 
μέλι για πασπάλισμα
Εκτέλεση: 

Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα.

Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη  και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 30 - 45 λεπτά.

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 180 βαθμούς. 

Ετοιμάζουμε και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων. 

Για να γίνουν έξτρα τραγανοί οι λουκουμάδες μας θα τους τηγανίσουμε δύο φορές. 

Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη στη φούχτα μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνω να πέσουμε μέσα στο τηγάνι. 

Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό. 

'Κόβουμε" λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη. 

Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι. 

Τους αφήνουμε στο πιάτο μέχρι λίγα λεπτά. Τότε ζεσταίνουμε ξανά το λάδι και τους τηγανίζουμε μια φορά ακόμα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να τραγανίσουν. 

Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους πετάμε στο κρύο σιρόπι.

Newsfeed