Γιαούρτι με μέλι και ρόδια: Το ιδανικό σνακ της εποχής - Κεντρική Εικόνα

Γιαούρτι με μέλι και ρόδια: Το ιδανικό σνακ της εποχής

Ήρθε η εποχή που εμφανίζονται τα αγαπημένα μας ρόδια.  Είναι από μόνα τους ένα πολύ γευστικό φρούτο.  Συνδυάζοντας τα όμως με το γιαούρτι και το μέλι, δημιουργείται ένα υπέροχο, γευστικό και χορταστικό σνακ.

Μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει την επιθυμία μας για γλυκό, προσφέροντας πολύ λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από μια σοκολάτα ή ένα γλύκισμα.  Επίσης, προσφέρει πάρα πολλά χρήσιμα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.  Σε αυτό τον ωραίο συνδυασμό μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε καρύδια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι από μόνο του είναι ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα, επειδή περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεϊνη και λιπαρά. Μπορούμε να επιλέξουμε το ‘χωριάτικο’ αιγοπρόβειο γιαούρτι ή το στραγγιστό.  Το αιγοπρόβειο είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία βοηθούν πάρα πολύ στη λειτουργία του εντέρου, περιέχει όμως περισσότερα λιπαρά.  Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος ή έχει υπερχοληστερολαιμεία, καλό θα ήταν να επιλέξει το στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι, το οποίο είναι χαμηλό σε λιπαρά.

Μέλι

Το μέλι είναι ιδανικό για όταν αναζητούμε γλυκιά γεύση. Είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τη ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά και δεν προσθέτει πολλές θερμίδες.  Περιέχει ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο.

Ρόδι

Το ρόδι μπορεί να ονομαστεί και ο βασιλιάς των φρούτων, λόγω της εμφάνισης τους που μοιάζουν με στέμμα, αλλά και λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει.  Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση. Ε ίναι πλούσιο σε βιταμίνη Γ, η οποία συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στην αποφυγή των αιμορραγιών και σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.  Επίσης, βοηθά στην υπογονιμότητα, λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης που προσφέρει.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες.  Είναι πλούσια επίσης σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, χολίνη, φολικό οξύ, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.  Μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και σε πάρα πολλές ασθένειες, οι οποίες προκαλούν φλεγμονές.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να είναι μια ωραία προσθήκη σε αυτό το σνακ.  Εκτός από την ωραία γεύση προσφέρουν και αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες επίσης βοηθούν το γαστρεντερικό σύστημα.

Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε!!!

 

Λουκία Μουρουζίδη, RD, MSc, BSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Θεοδόση Πιερίδη 14 - 16, 2480, Τσέρι
loukia.mourouzidi@gmail.com
Τηλ.: +357 99 910032

Newsfeed