• Φέτες πορτοκάλι με σοκολάτα - Images
Ζουμερά τουλουμπάκια, σιροπιαστό γλύκισμαΧαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά:

2
 
πορτοκάλια ποικιλίας ναβαλίνα
4
 
φλ. νερό
 
φλ. ζάχαρη
 
λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη
55 λεπτά

Φέτες πορτοκάλι με σοκολάτα

Time estimation : 
55 λεπτά
Portions: 
9+ άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

2
 
πορτοκάλια ποικιλίας ναβαλίνα
4
 
φλ. νερό
 
φλ. ζάχαρη
 
λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη
Εκτέλεση: 

Για τις φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα, πλένουμε τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα κατά μήκος το κάθε πορτοκάλι στα δύο. Έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκάλι, φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση και να μην καλύπτει η μία φέτα την άλλη. Βράζουμε για 10-12 λεπτά.

Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει αρκετά το σιρόπι. Πρέπει ίσα που να κοχλάζει ελαφρά. Αφήνουμε έτσι να σιγοβράζει για 35 λεπτά και αναποδογυρίζουμε τα πορτοκάλια κάθε 5 λεπτά. Πρέπει οι φέτες πορτοκαλιού να μαλακώσουν αρκετά, αλλά συγχρόνως να διατηρήσουν και το σχήμα τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.

Μία μία τις βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, ίσως και 2 και 3 ημέρες, αναποδογυρίζοντάς τες τακτικά και αλλάζοντας χαρτί κάθε φορά. Μπορούμε να τις στεγνώσουμε και σε πολύ χαμηλό φούρνο, αλλά με τον τρόπο του χαρτιού θα διατηρήσουν καλύτερο χρώμα, άρωμα και γεύση.

Βάζουμε τις φέτες πορτοκάλι στο ψυγείο να παγώσουν.

Πηγή: Argiro.gr