Ψωμάκια μπριός με βούτυρο και Γλυκό Τριαντάφυλλο Αγρού (Π.Γ.Ε.) για πρωινόΜαρμελάδα σύκο

Υλικά:

4
 
μανιτάρια portobello
3
 
φλ. σπανάκι
2
 
κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο
1
 
κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
100
 
γρ. φέτα
4
 
αυγά
 
Λίγο ελαιόλαδο
 
Αλάτι και πιπέρι
 
Ρίγανη
 
4 φέτες ψωμί της επιλογής μας
15 λεπτά

Αυγά μάτια πάνω σε γεμιστά μανιτάρια portobello

Time estimation : 
15 λεπτά
Portions: 
2 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

4
 
μανιτάρια portobello
3
 
φλ. σπανάκι
2
 
κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο
1
 
κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
100
 
γρ. φέτα
4
 
αυγά
 
Λίγο ελαιόλαδο
 
Αλάτι και πιπέρι
 
Ρίγανη
 
4 φέτες ψωμί της επιλογής μας
Εισαγωγή: 

Λαχανικά στο πρόγευμα μας; Είναι μια πρόκληση, ειδικά όταν είμαστε απαιτητικοί με την γεύση που θα έχει το πιάτο μας. Πολλοί θεωρούν την προσθήκη λαχανικών περιττή στο πρόγευμα, ενώ άλλοι έχουν συνδέσει την κατανάλωση τους στα υπόλοιπα κυρίως γεύματα της ημέρας. Έλα όμως που μπορούν να συνδυαστούν τόσο όμορφα με κύρια υλικά προγεύματος όπως αυγά, τυριά, ψωμιά και αλλαντικά, δίνοντας μια δροσερή νότα στο πιάτο μας! 

Οι ειδικοί λένε, πως 5 μερίδες λαχανικών ημερησίως, θεωρείται η απαραίτητη ποσότητα για να λάβουμε όλα τα οφέλη τους,  επομένως η προσθήκη τους στο πρόγευμα μας βοηθάει ακόμη περισσότερο για να αυξήσουμε την κατανάλωση τους. Το επιδιώξαμε και στο δικό μας πρόγευμα φτιάχνοντας γεμιστά μανιτάρια portobello με αυγά «μάτια», σπανάκι και φέτα.  Ένα άκρως θρεπτικό και πλούσιο σε πρωτεΐνη ελαφρύ γεύμα. Άραγε οι επιλογές υγιεινού προγεύματος τελειώνουν ποτέ;  Εμείς λέμε σίγουρα όχι! 

Η διατροφολόγος λέει: Το πρόγευμα αυτό γίνεται κατάλληλο για χορτοφάγους ή vegan αν απλά αντικαταστήσουμε το αυγό και τη φέτα, με νιφάδες διατροφικής μαγιάς που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12. 

Εκτέλεση: 

Πλένουμε τα μανιτάρια, καθαρίζουμε προσεχτικά το εσωτερικό τους και τα ψήνουμε στη σχάρα για 3 λεπτά.

Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε ελαφρά το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα από το σπανάκι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα τη ρίγανη και ψήνουμε για ακόμη 5-6 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και σπάμε τα αυγά για να τηγανιστούν.

Αφαιρούμε από το φούρνο τα μανιτάρια μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε σε κάθε ένα από αυτά, ένα αυγό μάτι από πάνω, πασπαλίζουμε με επιπρόσθετη ρίγανη, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι εάν επιθυμούμε.

Σερβίρουμε με φρέσκες φέτες ψωμιού. 

Newsfeed