Συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες: δεν έχουν πολλές θερμίδες (170 γρ. παρέχουν 227 θερμίδες) και ταυτόχρονα είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Η ιστορία του ποπ κορν πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πιο πίσω στους αυτόχθονες της αμερικανικής ηπείρου που καλλιεργούσαν το καλαμπόκι πολύ πριν τους ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος. Μάλιστα το αρωμάτιζαν με βότανα και τσίλι. Ερευνητές βρήκαν το 1948 στο Μεξικό ένα καλαμπόκι 5.000 ετών.

Ξέρουμε ότι αυτές τις μέρες της νηστείας όλο και σε κάποια ψαραγορά Blue Island θα βρεθείς. Μη ξεχάσεις στο μενού σου να εντάξεις το καλαμαράκι ένα διατροφικό θησαυρό!

Πόσα ξέρεις για τα μύδια;  - Κεντρική Εικόνα

Ανήκουν στα φρούτα της θάλασσας και είναι πεντανόστιμα!

Ο σεφ Κώστας Τσίγκας του εστιατορίου Pere Ubu μας μεταφέρει τη γνώση του πάνω στη διατροφή φανερά επηρεασμένος από τον γκουρού υγιεινής διατροφής τον Michael Pollan.

Ρώτα για τα … καρότα!  - Κεντρική Εικόνα

Ρώτα για τα … καρότα!

Πόσα ξέρεις για τα καρότα;

Κάνε σύμμαχο το πράσο!  - Κεντρική Εικόνα

Κάνε σύμμαχο το πράσο!

Είναι νόστιμα και κάνουν καλό στην υγεία μας … τι άλλο θέλεις;

Το καστανό ρύζι έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν το συμπαθούν, αν και πιο υγιεινό, επειδή υποστηρίζουν ότι το λευκό ρύζι είναι πιο νόστιμο.

Υπέροχος αστακός, τέλεια γεύση και ειδικά αν τον έχεις πάρει από τις Blue Island ξέρεις όμως ποια είναι η διατροφική του αξία;

Ανακαλύπτω στο shape.gr τα πιο γνωστά  λαχανικά και φρούτα εποχής για καλή υγεία και σωστή διατροφή.

Newsfeed