H νέα τάση στο πρωινό  - Κεντρική Εικόνα

H νέα τάση στο πρωινό

Ξεχάστε το αβοκάντο τοστ. Αυτή είναι η νέα τάση για το πρωινό (και δεν έχει ψωμί)

Το αβοκάντο πάνω σε μία φέτα ψωμί, το λεγόμενο avocado toast, ήταν η απόλυτη τάση του πρωινού για το 2016. Η νέα τάση στο πρωινό, που είναι μία βελτιωμένη εκδοχή του avocado toast, λέει «όχι» στο ψωμί, ακόμα και στο ολικής άλεσης και το αντικαθιστά με γλυκοπατάτα.

Όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με την γλυκοπατάτα, να σας πούμε ότι έχει ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία. Δεν περιέχει γλουτένη, είναι πλούσια βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6 και καροτενοειδή, δεν έχει λιπαρά , έχει χαμηλό νάτριο και όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην μαγειρική, όσο και την ζαχαροπλαστική. Και το πιο σημαντικό, έχει πολύ ωραία γεύση!

Πώς θα το φτιάξετε;
Πλένουμε καλά μία γλυκοπατάτα ώστε να φύγει το χώμα από την φλούδα, την κόβουμε σε ροδέλες, τοποθετούμε τις ροδέλες σε ένα ταψί στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, γυρνώντας την μία φορά. Αν δεν σας αρέσει η φλούδα, βγάλτε την και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

Από πάνω μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, από μπανάνα με μέλι μέχρι τυρί και γαλοπούλα, αν και εμείς σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα αβοκάντο με αβγό ποσέ!

Πηγή: Huffington post

Newsfeed