Στο λίπος θα πεις ναι! - Κεντρική Εικόνα

Στο λίπος θα πεις ναι!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Fitness Magazine, μάθαμε ποια καλά λίπη πρέπει να τρώμε!

Ωμό ελαιόλαδο

Μία κουταλιά της σούπας την ημέρα είναι αρκετή για να σου δώσει 10 γραμμάρια μονοκόρεστων λιπαρών. Αντικατάστησε το βούτυρο με ελαιόλαδο και φτιάξε τις δικές σάλτσες για σαλάτες με λάδι ελιάς, ξύδι ή λεμόνι. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο και στα φαγητά και τα γλυκά σου.

Φιστίκια Αιγίνης

Οι νόστιμοι αυτοί ξηροί καρποί είναι μία καλή επιλογή καθώς το 90% των λιπών τους ανήκουν στα υγιή μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, ενώ αποτελούν μία πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, μειώνοντας την αίσθηση της πείνας. Χρησιμοποίησέ τα φιστίκια ωμά, χωρίς αλάτι για να πανάρεις κρέατα και ψάρια ή συνόδεψε το γιαούρτι και τα δημητριακά σου.

Σπόροι κολοκύθας

Είναι μία πλούσια πηγή από καλά λιπαρά. Επίσης είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ωμέγα -6 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Βάλε τους ωμούς κολοκυθόσπορους στις σαλάτες σου, στο γιαούρτι σου  ή τα δημητριακά σου.

Λιπαρά ψάρια (σολομός)

Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης. Εναλλακτικά δοκίμασε τόνο, πέστροφα, σκουμπρί, κολιό ή σαρδέλες. Μαγείρεψε τα στον ατμό ή ψήσε τα σε χαμηλή φωτιά, απολαύσε τα με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Λιναρόσπορος

Περιέχει το α-λινολενικό οξύ (ALA) που είναι από τα πλέον ισχυρά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης, που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σε α-λινολενικό οξύ. Πασπάλισε με λιναρόσπορο τις σαλάτες σου και τα δημητριακά σου. Βάλε τον στα σάντουιτς και τα τοστ σου. Αντικατέστησε με λιναρόσπορο τα αβγά σε κουλουράκια ή κέικ. Βάλε λιναρόσπορο ακόμα και στα μπιφτέκια σου.

 Αβοκάντο

Είναι πλούσιος σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και περιέχει 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Κατανάλωσε άφοβα αβοκάντο στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τις σάλτσες, ως άλειμμα για ψωμί ή στα σμούθι σου. 

Newsfeed