We love: Βάλε τα κάστανα στη διατροφή σου  - Κεντρική Εικόνα

We love: Βάλε τα κάστανα στη διατροφή σου

Είναι ουσιαστικά ο καλύτερος από τους ξηρούς καρπούς, για αυτό πρέπει να τα προτιμάς.

Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς που περιέχουν μόλις 4% νερό, το κάστανο περιέχει 48% νερό. Επίσης, περιέχουν τα λιγότερα λιπαρά από όλους  τους ξηρούς καρπούς με μόλις 1 γραμμάριο ανά μερίδα (τρία κάστανα).  Τα κύρια λιπαρά οξέα του κάστανου είναι το λινελαϊκό και το λινολενικό οξύ, δηλαδή τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, γνωστά για την προστατευτική τους δράση στην καρδιά.

Ακόμα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με 13 γραμμάρια. Σημαντικό ποσοστό αποτελούν οι φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Ενώ η περιεκτικότητα του κάστανου σε πρωτεΐνη είναι χαμηλή και φτάνει το 1 γραμμάριο ανά μερίδα.

Το κάστανο είναι ο μοναδικός ξηρός καρπός που περιέχει βιταμίνη C, και μάλιστα σε ποσότητα 12 γραμμάρια ανά μερίδα. Επίσης, αποτελεί καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (περιέχει θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ). Τέλος,  τα κάστανα αποτελούν καλή πηγή καλίου.

Θερμίδες: Η μία μερίδα ψητά κάστανα, περιέχει 60 θερμίδες (στα 100 γραμμάρια φτάνουν τις 360 θερμίδες), όσο δηλαδή κι ένα μέτριο φρούτο.