Και νόστιμο και θρεπτικό! - Κεντρική Εικόνα

Και νόστιμο και θρεπτικό!

Το χταπόδι είναι ένα θρεπτικό φαγητό και κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Πετάξου από μια ψαραγορά Blue Island και γέμισε την κουζίνα σου γεύση.

Εσύ το ήξερες ότι τα 90 γραμμάρια έχουν περίπου 140 θερμίδες εκ των οποίων οι 16 προέρχονται από λίπος. Τέλειο δεν το διαβάζεις; Είναι τέλειο γιατί το χταπόδι μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και ταυτόχρονα να διατηρήσει τη διατροφική του αξία.

Το χταπόδι είναι πηγή βιταμινών, όπως Β3 και Β12. Είναι πλούσιο σε πολλά βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό στην εκτέλεση διάφορων ζωτικών λειτουργιών.

Η παρουσία των βιταμινών Α, Β και C στο χταπόδι είναι επίσης ευεργετική για τη υγεία του οργανισμού. Ενώ η βιταμίνη Α είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της καλής όρασης, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το χταπόδι είναι μια μεγάλη πηγή απαραίτητων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία συντελούν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της κατάθλιψης.

Διευκολύνουν την ενδυνάμωση και τη βελτίωση του εγκεφάλου στα παιδιά και έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην πρόληψη ασθενειών όπως η χρόνια βρογχίτιδα και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Newsfeed