5 τροφές για καλύτερη και γρήγορη αποτοξίνωση  - Κεντρική Εικόνα

5 τροφές για καλύτερη και γρήγορη αποτοξίνωση

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ειδική διατροφή ή να αλλάξετε εντελώς το καθημερινό σας διαιτολόγιο για να κάνετε αποτοξίνωση στον οργανισμό σας. 

Τα παρακάτω τρόφιμα θα βοηθήσουν το σώμα και τον οργανισμό σας να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο κάποια από αυτά τα τρόφιμα.

1. Μήλα

Η πηκτίνη ινών βοηθά στην αποτοξίνωση των μετάλλων και των προσθέτων τροφίμων που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα σας χρόνια τώρα, οπότε η παλιά παροιμία "ένα μήλο την ημέρα κρατά τον γιατρό μακριά" έρχεται αμέσως πίσω στο παιχνίδι.

2. Αγκινάρες

Οι αγκινάρες αυξάνουν φυσικά την παραγωγή χολής και περιέχουν βιταμίνες C και K, οπότε αν δεν έχετε βάλει στη διατροφή σας τις αγκινάρες, αυτός είναι ένας λόγος για να τις προσθέσετε.

3. Σπαράγγια

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μειώνουν το στρες και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε ένα hangover, τα σπαράγγια είναι επίσης ένα φυσικό διουρητικό που βοηθάει στην αποστράγγιση του ήπατος.

4. Αβοκάντο

Σίγουρα πολλοί από εσάς τρώτε το αβοκάντο σε άλλη μορφή όπως το γκουακαμόλε ή σαν σάλτσα, όμως καλό θα ήταν να το εντάξετε στη διατροφή σας και μόνο του, για καλύτερη δράση. Τα αβοκάντο περιέχουν γλουταθειόνη, η οποία βοηθά το συκώτι να αποτοξινώνει συνθετικές χημικές ουσίες, βοηθώντας να απαλλαγεί το σώμα σας από τις ανεπιθύμητες τοξίνες.

5. Βασιλικός

Ως βότανο, ο βασιλικός βοηθάει τη μεταβολική διάσπαση και την εξάλειψη των χημικών ουσιών στο αίμα και μπορεί να δώσει στις σαλάτες σας (και ακόμη και στην πίτσα) μια αναζωογονητική μεσογειακή γεύση.

 

Πηγή: Rodalewellness