5 + 1 εύκολα snacks που θα μειώσουν την πείνα σου - Κεντρική Εικόνα

5 + 1 εύκολα snacks που θα μειώσουν την πείνα σου

Το απαιτητικό ωράριο εργασίας και το άγχος είναι πλέον καθημερινής βάσεως. Συχνά όμως, το άγχος συνδέεται με ‘τσιμπολόγημα’ και έτσι αύξηση του βάρους. Με τα πιο κάτω snacks, ενδιάμεσα των γευμάτων, θα αποφύγεις το ‘τσιμπολόγημα’ αφού θα σε κρατήσουν περισσότερο εν ώρα εργασίας.

Βρώμη

Η βρώμη, εκτός από το πρόγευμα, μπορεί να καταναλωθεί και σε διάφορα snacks όπως έτοιμα ή σπιτικά μπισκότα βρώμης. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες θα προσφέρουν πληρότητα και θα αργήσεις να πεινάσεις ξανά.

Μπάρα δημητριακών

Μια υγιεινή μπάρα δημητριακών χωρίς ζάχαρη, όχι μόνο θα προσφέρει ενέργεια αλλά και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της πείνας. Αυτό γιατί περιέχει πολλές φυτικές ίνες οι οποίες και θα βοηθήσουν στο να σε κρατήσουν γεμάτο για αρκετή ώρα.

Φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη

Τα φρούτα είναι το απόλυτο ενδιάμεσο σνακ. Έχουν λίγες θερμίδες καθώς και θα προσφέρουν ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα.

Γιαουρτάκι άπαχο απλό ή φρούτου

Το γιαουρτάκι αποτελεί ένα θρεπτικότατο σνακ. Περιέχει αρκετή πρωτεΐνη και ασβέστιο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τα δόντια και τα οστά. Προτίμησε άπαχο για να αποφύγεις επιπρόσθετες θερμίδες λόγω λιπαρών.

Κράκερς με τυρί άπαχο

Ο συνδυασμός κράκερ με τυρί άπαχο αποτελεί εξαιρετική επιλογή σνακ. Η περιεκτικότητα φυτικών ινών σε συνδυασμό με πρωτεΐνη από το τυρί θα σε κρατήσουν γεμάτο για αρκετό χρονικό διάστημα.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα εκτός από το ότι προσδίδει την γλυκιά γεύση για αυτούς με ‘γλυκές’ λιγούρες αποτελεί ένα υγιεινό σνακ. Η μαύρη σοκολάτα, ιδιαίτερα αυτή με υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο, περιέχει αντιοξειδωτικά καθώς και αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό. Η αύξηση της σεροτονίνης θα επηρεάσει θετικά την διάθεσή σου.  Έτσι, απολαμβάνεις τη γλυκιά γεύση βελτιώνοντας και τη διάθεσή σου.

Ναι όλα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο, ωστόσο καλό είναι να προγραμματίζεις το πρόγραμμα της ημέρας σου ώστε να καταναλώνεις φαγητό κάθε 2-3 ώρες. Αυτό, θα ρυθμίσει την πείνα μέσα στην μέρα σου χωρίς να καταφύγεις σε υπερκατανάλωση φαγητού.

Επίσης, σημαντική είναι και η επαρκής πρόσληψη νερού. Κάποιες φορές μπορεί να μπερδευτεί η αίσθηση πείνας με την αίσθηση δίψας. Πιες ένα ποτήρι νερό όταν πεινάς και περίμενε λίγο, αν ακόμη πεινάς τότε κατανάλωσε ένα σνακ που έχουμε αναφέρει πιο πάνω.

Δίνοντας λίγη περισσότερο έμφαση στο τι τρώμε, μπορούμε να ελέγξουμε την πείνα μας. Ακολουθώντας λοιπόν τις πιο πάνω συμβουλές, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, μπορούμε να ελέγξουμε το σωματικό μας βάρος, με τη βοήθεια ενός εγγεγραμμένου Διαιτολόγου/Διατροφολόγου.

 

Σταύρη Κλεάνθους
Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, MSc
KLEANTHOUS NUTRITION & LIFESTYLE
Τηλ. +357 25 388820
Email. stavrie@kleanthousnutrition.com
Facebook. @kleanthousnutrition
Instagram. @kleanthous_nutrition