Απογείωσε τον μεταβολισμό σου  - Κεντρική Εικόνα

Απογείωσε τον μεταβολισμό σου

Τέσσερα συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα σου και τα οποία ενεργοποιούν με τέτοιο τρόπο τον οργανισμό αυξάνοντας τον μεταβολισμό και εμποδίζοντας τη συσσώρευση λίπους. 

Ξίδι: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το οξικό οξύ, το οποίο εμπεριέχεται στο ξίδι, έχει την ιδιότητα να συμβάλει στην απώλεια του λίπους, κυρίως στην κοιλιακή χώρα. Εκμεταλλεύσου τις λιποδιαλυτικές ιδιότητες του ξιδιού προσθέτοντάς το σε σαλάτες και φαγητά. Καταλληλότερη στιγμή να το κάνεις αυτό είναι αφού καταναλώσεις επεξεργασμένους υδατάνθρακες, έτσι ώστε να εμποδίσεις την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Δες την συνταγή για Γλυκόξινα χοιρινά παϊδάκια με βαλσαμικό ξίδι εδώ.

Πράσινο τσάι: Σημαντικός σύμμαχος του μεταβολισμού, το πράσινο τσάι έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω των κατεχίνων που περιέχει, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην λιπόλυση και τη θερμογένεση. Πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, το πράσινο τσάι αποτελεί επιπλέον το ιδανικό ενυδατικό για τον οργανισμό. 

Μάθε για τι είναι το διάσημο Matcha εδώ. 

Κάρι: Γενικότερα τα μπαχαρικά ανήκουν στις ομάδες τροφών που βοηθούν να κρατιέται ο μεταβολισμός σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, η πικάντικη τους γεύση ανεβάζει τη θερμοκρασία του οργανισμού επιταχύνοντας την καύση λίπους. Η κουρκουμίνη, βασικό συστατικό του κάρι, συμβάλλει στον περιορισμό της αποθήκευσης λίπους. Προσθέστε το σε κρέατα και ρύζια δίνοντάς τους επιπλέον ένα έντονο χρώμα. 

Συνταγή για Κοτόπουλο curry με πατάτες εδώ

Τσίλι: Η καυτερή πιπεριά έχει ως συστατικό την καψαϊκίνη, ουσία που συνδέεται με την ενίσχυση των καύσεων. Τόσο η κατανάλωση του τσίλι, όσο και των παράγωγών του, οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού ακόμα και δύο ώρες μετά το γεύμα. Ωφέλιμο για όσους καταναλώνουν πολλά λιπαρά, αφού έχει την δυνατότητα να ενισχύει την οξείδωση του λίπους στον λιπώδη ιστό και να οδηγεί σε μείωση του κοιλιακού λίπους.

Συνταγή για το διάσημο πιάτο Chilli con carne εδώ.