Ο ταπεινός ρεβυθοπουρές που ξέρουμε που μιτσιοίΟσπριάδα

Υλικά:

500
 
γρ. κουτσιά ξερά σπασμένα
1
 
κιλό λάχανα
 
ζωμό λαχανικών
1
 
σκ. σκόρδο
1
 
φύλλο δάφνη
1
 
λεμόνι
1
 
κσ θκυόσμη ξερό
 
μισό Φλ. Ελαιόλαδο
1
 
μικρό κρεμμύδι κόκκινο
1 ώρα

Split fava beans and Swiss chard

Time estimation : 
1 ώρα
Portions: 
2 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

500
 
γρ. κουτσιά ξερά σπασμένα
1
 
κιλό λάχανα
 
ζωμό λαχανικών
1
 
σκ. σκόρδο
1
 
φύλλο δάφνη
1
 
λεμόνι
1
 
κσ θκυόσμη ξερό
 
μισό Φλ. Ελαιόλαδο
1
 
μικρό κρεμμύδι κόκκινο
Εκτέλεση: 

 Πλυννήσκουμε καλά τα κουτσιά τζιαι βάλλουμεν τα να βράσουν σε μπόλικο νερό. Μόλις πάρουν ένα χώγλο περίπου 5 λεπτά αλλάσσουμεν το νερό τζιαι βράζουμε τα με τη δάφνη σε ζωμό ώσπου να χυλώσουν, περίπου 40 λεπτά. Ο ζωμός πρέπει να τα χώνει κατά περίπου 2 δάχτυλα, αν δούμε ότι θέλει παραπάνω στην πορεία πιντώνουμε ακόμα λλιο.
 Προς το τέλος βαλλουμε άλας αν θέλει τζιαι όταν τα κατεβάσουμε που τη φωθκια βαλλουμε το χυμό που το λεμόνι τζιαι λλιο ξύσμα, το μισο ελαιόλαδο τον θκυοσμην τζιαι το κουννί σκόρδο λιωμένο η σε φέτες (σε φέτες θα δώσει τη μυρωθκειαν του αλλά μπορείς να τον αφαιρέσεις πριν να φάεις) τζιαι ανακατώννουμε καλά.

Πλυννησκουμε καλά τα λάχανα τζιαι κώφκουμε το άσπρο κλωνί τους σε λεπτές φέτες . Τα πράσινα φύλλα αφήνουμε τα άθικτα. Βαλλουμε νέρο να βράσει σε μια κατσαρόλα τζιαι παράλληλα έχουμε έτοιμη μια κούπα με νερό παγωμένο τζιαι παγάκια . Όταν το νερό χωγλάσει βράζουμε τες φέτες που το κλωνι για 4 λεπτά τζιαι μετά βαλλουμε τα φύλλα τζιαι βράζουμε τα για ακόμα 3-4 λεπτά . Κουλιάζουμε τα τζιαι βαλλουμεν τα αμέσως στο παγωμένο νερό. Με τούτον το τρόπο θα μείνουν πράσινα.
 Σερβίρουμε τα λάχανα με τα κουτσια μας τζιαι λλιο ψιλοκομμένο κρομμύδι τζιαι το υπόλοιπο ελλιόλαδο, ελιές μαύρες τζιαι ψωμί φρέσκο. #ειχατζιαιστοχωρκόμου factor, Check!

Tags: